شیوه پخت نخود پلو برای چهار نفر با برنج سرایش:
نخود پلو یک غذاهای خوشمزه است که پخت آن زمان زیادی نیاز ندارد. می توان آن را به تنهایی و یا به همراه گوشت یا مرغ و یا حتی تن ماهی سرو کرد. نخود پلو غذای مناسبی برا گیاه خواران نیز هست. کسانی هم که به باقالی حساسیت دارند می توانند این غذا را جایگزین باقالی پلو کنند.
مواد لازم:
برنج 3 پیمانه
نخود فرنگی 1/5 پیمانه
شوید یک پیمانه
سینه یا فیله مرغ یا ران مرغ (بر طبق سلیقه ) 400 گرم
پیاز یک عدد متوسط
نمک و فلفل به میزان لازم
زعفران یا زرد چوبه به میزان لازم
برای پخت این غذا هم می توان از نخود فرنگی تازه استفاده کرد و هم نخود فرنگی فریز شده. ابتدا نخود فرنگی ها را با نصف لیوان آب و مقداری نمک روی حرارت ملایم بپزید. نخود فرنگی بسیار زود می پزد و نیاز به آب زیادی ندارد. بعد از پخت آن را در آبکش می ریزیم تا آب آن خارج شود. در بعضی از دستور ها نخود فرنگی را به صورت جداگانه نمی پزند و یکباره با برنج ترکیب می کنند ولی بهتر است جداگانه بپزید تا بوی زهم آن گرفته شود.
پیاز را نگینی می کنیم وآن را کمی سرخ می کنیم سپس مرغ را در آن کمی تفت می دهیم و به آن کمی زعفران یا زرد چوبه و نمک و فلفل اضافه می کنیم و با مقدار کمی آب می گذاریم بپزد. می توانید یک تکه هویج و یک ساقه کرفس هم برای معطر شدن و خوش طعم شدن مرغ در آب آن بیاندازید و بعد از پخت آن ها را جدا کنید و دور بیاندازید. بر طبق سلیقه می توانید از سینه یا فیله و یا ران مرغ استفاده کنید.
برنج ها را از قبل بشویید و به مدت یکساعت خیس کنید. یک قابلمه را پر از آب کنید و بگذارید به جوش بیاید. برنج ها را در آب جوش بریزید و بگذارید به همراه یک تکه کره یا کمی روغن و مقداری نمک بجوشد. وقتی کمی نرم شد برنج هارا آب کش نمایید. در صورتی که به ته دیگ علاقمند هستید در ته قابلمه کمی روغن یا کره بریزید و بگذارید به خوبی داغ شود. ورقه های نازک سیب زمینی یا نان را در ته قابلمه بگذارید حالا یک لایه برنج بریزید و روی آن یک لایه نخود فرنگی و مقداری شوید خرد شده و آن را به آرامی اندکی هم بزنید. این کار را تا تمام شدن مواد ادامه دهید. هم می توانید از شوید تازه و هم شوید خشک شده استفاده کنید. در انتها قابلمه را روی حرارات ملایم بگذارید و در صورت تمایل کمی کره یا روغن آب شده را با دو سه قاشق آب روی برنج بریزید و یک دم کنی روی در قابلمه بگذارید تا دم بکشد.
بعد پخت مقداری از برنج را زعفرانی کنید و برای تزیین استفاده کنید. مرغ ها را می توانید دور دیس بچینید یا به صورت جداگانه سرو کنید. اگر از سینه یا فیله مرغ استفاده می کنید می توانید آن را تکه تکه کنید و هنگام آبکشی برنج به همراه نخود فرنگی و شوید در لابه لای آن بریزید.
این غذا را با گوشت تکه ای و یا قلقلی هم می توان سرو کرد.
نوش جان.