شیوه پخت مرصع پلو با مرغ برای چهار نفربا برنج سرایش:
مرصع پلو که به جواهر پلو هم معروف است یکی از غذاهای مجلسی و سنتی ایران است که در اینجا شیوه پخت آن برای 4 نفر را به شما آموزش می دهیم.
مواد لازم:
برنج 3 پیمانه
سینه مرغ 200 گرم
کشمش نصف پیمانه
زرشک نصف پیمانه
پوست پرتقال نصف پیمانه
خلال پسته سه قاشق غذا خوری
خلال بادام سه قاشق غذا خوری
زعفران به میزان لازم
نمک و فلفل به میزان لازم
گلاب و شکر به میزان لازم
دارچین به میزان لازم (به دلخواه )
ابتدا پوست پرتقال ها را به مدت یک ساعت در آب خیس کنید وبعد آنها را روی شعله بگذارید تا جوش بیاید در این هنگام آب آن را خالی می کنید و مجدد آب بریزید و روی شعله بگذارید . این کارا سه الی چهار مرتبه تکرار کنید تا تلخی پوست پرتقال ها به خوبی گرفته شود.
سینه مرغ را به صورت نواری یا مکعبی خرد کنید و قبل استفاده با مقداری پیاز خرد کرده و فلفل و نمک به مدت چند ساعت مزه دار کنید .
مرغ ها در تابه با کمی روغن با حرارت متوسط سرخ کنید تا به خوبی مغز پخت شوند و روی آنها مقداری زعفران بریزید . در صورت تمایل می توانید مقداری دارچین هم به آن بزنید.
روی خلال های بادام و پسته کمی گلاب بریزید تا خیس بخورند کشمش و زرشک ها را هم بشویید و درون آبکش بریزد پوست پرتقال ها را با کمی کره و روغن و شکر تفت بدهید تا شفاف و خوشرنگ شوند . (اضافه کردن روغن به کره به این علت است که مانع سوختن کره می شود) خلال بادام و خلال پسته و کشمش و زرشک هم به همین صورت کمی تفت دهید. به زرشک هنگام تفت دادن کمی شکر اضافه کنید.
برنج ها را از قبل بشویید و بگذارید خیس بخورد. در یک قابلمه آب بریزید و بگذارید به جوش بیاید. سپس آب برنج ها را خالی کنید و آنها را در اب جوش بریزید هنگامی که نیم پز شدند آنها را آبکش کنید. در کف قابلمه مقداری روغن بریزید اگر تمایل دارید ته دیگ داشته باشید به سلیقه خود از نان یا سیب زمینی استفاده کنید و در کف قابلمه بچینید . برنج ها را درون قابلمه بریزید کمی آب و روغن روی آن بریزید و یک دم کنی روی قابلمه قرار دهید و روی شعله بگذارید. بعد از اینکه بخار برنج مشخص شد شعله آن را کم کنید و بگذارید تا دم بکشد.
بعد از دم کشیدن برنج مقداری از آن را با زعفران ترکیب کنید و کناری بگذارید. برنج های سفید را درون دیس بریزید و روی آن را با برنج زعفرانی، خلال پوست پرتقال و خلال پسته و بادام و کشمش و زرشک و مرغ تزیین کنید .
نوش جان