شیوه پخت هویج پلو مجلسی برای چهار نفر با برنج سرایش :
هویج پلو یکی از غذاهای برنجی بسیار خوشمزه است که آن را می توانید با گوشت چرخ کرده یا قلقلی ویا تکه ای و یا حتی با مرغ تهیه کنید.
در اینجا ما روش پخت با گوشت چرخ کرده و برای 4 نفر را به شما آموزش می دهیم.
مواد لازم:
برنج 3 پیمانه
گوشت چرخ کرده 250 گرم
پیاز یک عدد
سیر یک حبه ( به دلخواه)
هویج سه عدد متوسط
زرشک 3 قاشق غذا خوری
شکر یک قاشق غذا خوری ( به دلخواه)
زعفران دم کرده به مقدار لازم
نمک و فلفل و زرد چوبه به مقدار لازم
ابتدا برنج ها را شسته و بگذارید با مقداری آب و نمک خیس بخورد. سپس هویج ها را پوست کنده و آنها را خلالی کنید (هویج ها را رنده هم می توان کرد ولی توصیه ما به شما خلالی کردن آنهاست چون به غذا ظاهر شکیل تری می دهد.) در تابه کمی روغن ریخته و هویج ها را با شعله ملایم سرخ کنید تا به خوبی نرم شوند به آنها کمی زعفران و شکر اضافه و به خوبی با هم ترکیب کنید. ( اضافه کردن شکر بر طبق ذائقه افراد است و می توان آن را حذف کرد)
پیاز را نگینی کرده و درتابه سرخ کنید یک حبه سیر را هم به صورت درسته به همراه پیاز تفت دهید و بعد گوشت چرخ کرده را به آن اضافه کنید . گوشت ها را به خوبی تفت دهید مجدد کمی زعفران و نمک و فلفل به میزان لازم به آن اضافه کنید بعد از اینکه رنگ گوشت ها تغییر کردند و بخوبی پخته شد حبه سیر را خارج کنید و دور بیاندازید. زرشک ها را هم به گوشت اضافه و کمی تفت بدهید تا پف کند. هویج ها یی که قبلا سرخ کردیم هم به این ترکیب اضافه کنید و از روی شعله بر دارید.
سپس یک قابلمه آب را بر روی شعله بگذارید تا جوش بیاید برنج ها را داخل آب جوش بریزید تا نیم پز شود. در این مرحله برنج را آبکش کنید. کف قابلمه کمی روغن بریزید و یک لایه برنج و یک لایه از مواد آماده شده درون قابلمه بریزید و آن ها را به آرامی هم بزنید مابقی برنج و مواد را مجدد به همین گونه اضافه و ترکیب کنید. قابلمه را روی شعله ملایم قرار دهید و یک دم کنی روی در قابلمه بگذارید. حدودا 40 دقیقه زمان دهید تا برنج شما دم بکشد. میزان روغن مصرف شده در غذا کافی می باشد ولی بر طبق سلیقه می توانید در انتها کمی روغن یا کره هم بر روی برنج بریزید.
نوش جان